Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, in colaborare cu Delaco Fan Branza, invita elevii claselor primare din scolile bucurestene sa reinventeze povestea lui Deino Terry. In saptamana dedicata programului „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, intre 7 si 11 aprilie 2014, elevii din clasele primare sunt invitati sa-si imagineze, in echipa, o zi din viata lui Deino Terry si a prietenilor sai. Proiectul este sustinul de Delaco Fan Branza, in calitate de sponsor principal si LeoBurnett, The Geeks si EmailWing ca si sponsori.
Plecand de la legenda micului Deinotherium, intreaga clasa trebuie sa ilustreze intr-un material creativ (o schita, un desen, o plansa, o pictura etc.) o intamplare din viata lui Deino Terry.
Vor fi premiate cele mai interesante 3 povesti astfel: Premiul I – O noapte petrecuta la Muzeu, pentru intreaga clasa; Premiul II – O vizita gratuita la Muzeu, cu tur sustinut de ghid si Premiul III: Dotarea clasei cu albume educative ilustrate. Totodata, fiecare copil va primi un premiu surpriza la final.
Legenda spune ca Deino Terry, un pui simpatic de Deinotherium gigantissimum, s-a nascut pe la mijlocul Miocenului, cu 1,5-2,5 milioane de ani in urma. Parinţii lui Deino Terry, Felix si Mia isi iubeau puiul peste masura, astfel ca uneori aveau tendinţa sa fie foarte protectori. Deino Terry era un Deinotherium sanatos si extrem de jucaus, era curajos, foarte loial familiei si prietenilor sai, gata oricand sa sara in ajutorul cuiva drag. Prietenii cei mai buni ai lui Deino erau fara indoiala: Mammu – un mamut dragalas si impiedicat, Megadinţi – o felina curajosa si puternica, si Cerby – un cerb gigant, puţin aerian si buclucas. Cei patru prieteni erau aproape nedesparţiţi si faceau aproape totul impreuna, imparţind in egala masura si intamplari frumoase, cat si intamplari mai puţin frumoase.
Cadrele didactice, care doresc sa inscrie clasele in concurs, o pot face in perioada 26 martie – 6 aprilie, pe adresa de e-mail florentinap@antipa.ro. Elevii vor realiza proiectele in intervalul 7 – 11 Aprilie, 2014, si le vor preda la sediul Muzeului in termen de maxim o saptamana de la data incheierii concursului, intre orele 10.00 si 18.00. Dupa incheierea perioadei de predare, lucrarile vor fi expuse intr-o expozitie gazduita de Muzeul „Antipa”, unde, timp de doua saptamani, vizitatorii vor fi rugati sa voteze lucrarea lor preferata. Pe 28 aprilie 2014, vor fi anuntati castigatorii pe site-ul Muzeului: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/muzeulantipa. (A.D.).